Gedragsspecialisten

Onder leiding van gedragsspecialist Rolinka van der Woude, is er een netwerk van gedragsspecialisten binnen Trivium samengesteld. Inmiddels zijn er drie bijeenkomsten geweest.

In de eerste bijeenkomst stond vooral de rol van de gedragsspecialist centraal. Wat doe je op school, hoe kan je je collega's ondersteunen en willen zij dat wel? Hoe wordt er door anderen naar jou gekeken en hoe kan je dit op een positieve manier beïnvloeden? Een ander besproken punt was de groepsdynamiek. Als gedragsspecialist kun je je collega's informeren en helpen met dit belangrijke proces.

De tweede bijeenkomst werd er gesproken over wat er nodig is om die specifiek rol van gedragsspecialist meer op de kaart te zetten. Wat kan een directeur en IB'er daarin bijvoorbeeld betekenen, hoe zit het met tijd? En: welke stappen zijn er nodig om een podium te krijgen als gedragsspecialist binnen je eigen school?

In bijeenkomst 3 kwam orthopedagoog en HU-docent Geke Klapwijk een workshop geven met als doel de gedragsspecialisten te inspireren om hun rol te pakken. Hoe positioneer je jezelf als gedragsspecialist binnen je school?

Drie waardevolle bijeenkomsten die zeker een vervolg gaan krijgen!
Ben je benieuwd naar een uitgebreide beschrijving van deze bijeenkomsten, ga dan naar:
https://www.lbbo.nl/userdata/nieuwsbrief-bbd/2018-10-oktober/Blog-Pak-je-rol-2-DEF.pdf
Daar vind je de complete blog van Rolinka.

 

 

website door tieske.com

Bestuurscentrum Trivium

Postbus 16
6670 AA ZETTEN

Beatrixstraat 13
6671 AC Zetten

T: 0488 - 420612
E: